Απλά, ματώσαμε το αγκίστρι !!!

Ώρα 20:00 εχθές, και μόλις έχουμε καθίσει στα καρεκλάκια μας και απολαμβάνουμε τα εργαλεία μας ριγμένα στη θάλασσα περιμένοντας τα σιάλουμ να ξεκινήσουν τον χορό.
Είμαστε 4 φιλαράκια καλή παρέα, εγώ, ο Caster, o Θανάσης και ο Γιώργος, "όλοι με άδεια από γυναίκες και παιδιά" και έχουμε ρίξει όλοι μαζί 22 καλάμια, σαν μικρό παραγάδι δηλαδή, με δολώματα φαραώ, αμερικάνους, μονοδόλια, ακροβάτες, κόκκινο και απλό καραβιδάκι και μάνες τσουτσούνι.
Ο καιρός καλός ΝΑ 2 μποφόρ τον είχαμε πλάτη δεξιά, ήταν λίγο σπαστικό αυτό αλλά σε γενικές γραμμές μπουνάτσα η θάλασσα και από την άλλη το φεγγάρι στο παραπάνω από το τέταρτο για γέμισμα.
Το σημείο που έχουμε κάτσει στην παραλία είναι με φυκιάδες και άμμο στο βυθό που έχει αποδειχτεί σε μουρμουρότοπο από αρκετά ψαρέματα που έχουμε κάνει με καλά αποτελέσματα.
Από πετονιές έχουμε κάποια στάνταρ, δουλεύοντας την Duel σε fluoro carbon από 21 μέχρι 29 σε νούμερα και αγκίστρια πάλι στάνταρ με το 1144 σε 2,3,4,5 ανάλογα το είδος ψαρέματος που κάνουμε, να μην το αλλάζουμε με τίποτα σε όλες τις ψαριές και για μάνα διάφορες με την Trabuko τη κίτρινη σε 30άρα να είναι η καλύτερη που έχουμε βάλει, αλλά κατά καιρούς να αλλάζουμε, για δοκιμές μιας και κοστίζει πολύ.
Και πάμε στα αποτελέσματα της ημέρας, με 6 μουρμούρες στα 250 γραμμάρια περίπου η κάθε μία, μέχρι τις 3 τα ξημερώματα που κάτσαμε, πιασμένες σποραδικά και όχι συγκεκριμένη ώρα όλες μαζί, και σε διαφορετικά δολώματα, σε αμερικάνο σε μονοδόλι και σε ακροβάτη και ακόμα 7 αστερίες, ξέρετε, για το δούλεμα..
Απλά ματώσαμε το αγκίστρι λοιπόν, αλλά υπάρχουν και άλλα καλά που μένουν σε αυτές τις φάσεις όπως, η καλή παρέα, οι πίτες και τα σουβλάκια...

Υ.Γ Ευχόμαστε όλοι σε όλους να έχουμε καλή σεζόν το καλοκαίρι που έρχεται!

6 σχόλια:

tzonakos είπε...

Φούλ εξοπλισμένοι αλλα όχι πλούσια ψαριά. Τελικά μένει η καλή παρέα.
Το καλύτερό μου για ψάρεμα απο ακτή μου εχει βγει με δόλωμα σκουλίκι κόκκινο στη Χαλκιδική όπου εβγταλα πολλούς σπάρους και 2 μουρμουράκια και με γαριδάκι σο Πόρτο Γερμενό όπου πιάσαμε κάμποσες γόπες.
Το αγκίστρι με προβληματίζει συνέχεια.
Σκέφτομαι να φτιάξω 2-3 αρματωσιές με διάφορα αγκίστρια για πάνω-κάτω καλάμι. Και να δοκιμάσω με πάνω απο 2 καλάμια ταυτόχρονα.
Αθεόφοβοι, 22 ρίξατε ;

Lexaionarios είπε...

Η ΚΑΛΗ ΠΑΡΕΑ ΦΙΛΕ ΤΖΟΝΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΨΑΡΙΑΣ ΒΕΒΑΙΑ....ΟΣΟ ΓΙΑ ΑΓΚΙΣΤΡΙ ΒΑΛΕ 1144 ΚΑΙ ΘΑ ΜΕ ΘΥΜΗΘΕΙΣ...ΚΑΙ ΤΑ 22 ΚΑΛΑΜΙΑ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΛΙΓΑ...!!!

costis είπε...

Η καλή παρέα είναι κατά τη γνώμη μου πιο σημαντική από την καλή ψαριά.

Με το νοτιαδάκι θα είχε full υγρασία φαντάζομαι - από μέση όλοι τζιτζί; :)

Καλή σαιζόν για όλους τους φίλους. Άντε, και στα δικά μας :)

Lexaionarios είπε...

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ ΚΩΣΤΗ...

ΑΠΟ ΜΕΣΗ ΜΙΑ ΧΑΡΑ, ΥΓΡΑΣΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΛΑ ΗΤΑΝ ΣΠΑΣΤΙΚΟ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ ΑΕΡΑΚΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ...ΚΑΤΑ ΤΙΣ 1 ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΕΚΟΨΕ...ΤΙ ΚΑΝΤΕΜΙΑ ΡΕ ΣΥ!
ΚΑΛΗ ΣΕΖΟΝ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΕΔΩ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ...
ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ ΑΝ ΜΑΖΕΥΤΟΥΜΕ ΠΑΡΕΟΥΛΑ ΕΔΩ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ "ΨΑΡΙΚΑ" ΜΑΣ...ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΧΩ ΔΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΓΕΝΙΚΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΜΠΛΟΓΚ ΓΙΑ ΤΟ ΨΑΡΕΜΑ ΑΠΟ ΑΚΤΗ....ΜΟΝΟ ΦΟΡΟΥΜ....ΤΕΣΠΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΦΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΨΑΡΕΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΟΣΤ.....ΑΝΤΕ ΨΑΡΕΥΤΕ ΨΑΡΕΥΤΕ ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ!!!!

Kallikratidas είπε...

Μπράβο ρε παιδιά!Διαβάζω όλα αυτά που λέτε και σας ζηλεύω που μπορείτε να πάτε συχνά για ψάρεμα!Μακάρι να αρχίσω και γω τη σεζόν σύντομα!
Προσωπικά από όλες τις φορές που πήγα για ψάρεμα μου έμειναν οι στιγμές που είχα καλή παρέα και όχι τόσο οι ψαριές.
Πάντως δεν τα πήγατε και άσχημα..Ίσα ίσα!

Lexaionarios είπε...

ΦΙΛΕ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΔΑ ΣΕ ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΖΩ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΣΟΥ ΛΕΩ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ....ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙΡΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ....ΕΔΩ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ.